Contactlenzen

Voor al je vragen over contactlenzen kan je bij ons terecht.

Contactlenzen

Voor al je vragen over contactlenzen kan je steeds bij ons terecht. Lees meer, maak een afspraak of bestel lenzen.

Daglenzen

Elke dag een nieuwe blik

Daglenzen hebben een heleboel voordelen: ze zijn hygiënisch, veilig en erg handig om te gebruiken. Onderhoud hebben ze niet nodig, lenzenvloeistof en een lenzenhouder evenmin. En het is geen ramp als je eens een lens kwijtraakt.

Als je klassieke lenzen gewoon bent, zul je versteld staan van het gemak dat daglenzen je bieden. En als je een bril draagt, is het hoog tijd dat je de sprong waagt! Je ontdekt een nieuwe vrijheid, bijvoorbeeld bij het sporten, een nieuw comfort en een nieuwe look. De kans is groot dat je nooit meer terug wilt!

Multifocale lenzen

Scherp en comfortabel zien  op elke afstand

Vanaf veertig jaar ongeveer wordt de kristallens minder elastisch en verslapt ze. Accommoderen gaat moeizaam en je ziet wazig op korte afstand. Dit noemt men presbyopie of ouderdomsverziendheid. Je hebt dan niet alleen een correctie nodig om ver te zien, maar misschien ook om voorwerpen dichtbij te onderscheiden.

Wil je liever geen bril omdat die jouw comfort of look in het gedrang brengt? Dan vormen multifocale lenzen een interessant alternatief. Ze combineren drie concentrische correctiezones waartussen je een vlotte overgang hebt. Zo zorgen ze voor een scherp zicht op elke afstand, zonder een storende vervorming te veroorzaken. Bovendien bieden lenzen, of ze nu progressief zijn of niet, het voordeel van een ruimer gezichtsveld én meer bewegingsvrijheid (bijvoorbeeld tijdens het sporten).